Fed bil for blot 2 mio. kr!

Hvad er mon een af de mest velafprøvede og fuldt ud socialt accepterede måder at sikre sig at man kommer til at hænge økonomisk i bremsen livet igennem? Køb nye dyre biler, som man egentlig ikke har råd til (at betale kontant). Så hjemtager man jo bare et billån. Man betaler dermed sin bil ca. 2 gange med renters rente. Samtidig med det taber man i bilens første leveår store summer, fordi den lynhurtigt taber i værdi. En herlig cocktail.

Køb en bil du rent faktisk har råd til

Ja, det kan godt være, at det i første omgang bliver noget, der ligner noget, der er løgn, men du er kørende. Hvis du så i stedet for sparer de penge op, som du ellers ville have betalt på dit billån, så har du inden længe en stor sum penge. Dem kan du – sammen med din brugte vogn – lade gå i bytte for en lidt nyere vogn og så fremdeles. På den måde sparer du både masser penge i rente på et billån og har et langt mindre værditab. På et helt liv rammer vi hurtigt på den forkerte side af et par millioner skønne danske kroner…

På et helt liv rammer vi hurtigt på den forkerte side af et par millioner skønne danske kroner…

Mand og bil

Lad os tage et eksempel

Du har fået kig på en lækker ny bil. Der er plads til hele familien og den kan fås til 250.000 kr. Du har 50.000 til udbetaling og kører fra forhandleren med en lækker ny vogn og en gæld på yderligere 200.000. Lad os så sige, at du sælger bilen efter tre år, hvor du har fået øje på en ny lækker vogn… Der har du formentlig tabt 100.000 i værdi og betalt 30.000 kr i renter og gebyrer. Et tab på 130.000. Har du så bil fra du er 20 til du er 70 lander vi – uden at tænke på renters rente, inflation osv. – på et samlet direkte tab på mere end to millioner kroner. TO MILLIONER KRONER!

Hvad så med leasing?

Jamen jeg har regnet den ud. Jeg leaser da bare min bil. Dave Ramsey kalder det i sin bog Total Money Makeover ikke uden grund at “fleece” sin bil. Kort fortalt er leasing en meget dyrere måde at have bil på – bortset fra enkelte tilfælde, hvor det går nogenlunde op med at have et billån, som vi lige har fastslået kun koster dig et par millioner kroner.

Her til sidst en blank indrømmelse

Personligt lagde jeg ud med at købe mine første to biler fra ny med billån. Det resulterede i at jeg på den konto tabte en masse penge – helt som beskrevet ovenfor. Efter at være blevet klogere har jeg de seneste seks gange kun købt pålidelige biler, som er mindst 10 år gamle med omkring 300.000 km på tælleren og jeg har endnu ikke måttet skrotte en bil fordi den ikke kunne køre mere. Til gengæld har jeg været langt billigere kørende end i mine første ungdomsår.

Hvad er dit forhold til biler?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Forfatter: rentersrente

Jeg er gift, har tre børn, er lønmodtager i det private og ejer min bolig i fællesskab med min ægtefælle og kreditforeningen. Jeg har en naturvidenskabelig PhD-grad og en MBA.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *