Fed bil for blot 2 mio. kr!

En meget velafprøvet måde at sikre sig at man kommer til at hænge i bremsen livet igennem er at købe nye dyre biler, som man ikke har råd til at betale kontant. Så tager man jo bare et billån hjem og betaler sin bil ca. 2 gange med renters rente samtidig med, at man i bilens første leveår taber store summer, fordi den lynhurtigt taber i værdi.

Køb en bil du rent faktisk har råd til at betale kontant. Ja, det kan godt være, at det i første omgang bliver noget, der ligner noget, der er løgn, men du er kørende. Hvis du så i stedet for sparer de penge op, som du ellers ville have betalt på dit billån (primært til at dække renter og tab af værdi), har du inden længe en stor sum penge, som du sammen din brugte vogn kan lade gå i bytte for en lidt nyere vogn og så fremdeles. Dermed sparer du både penge i rente på et billån og har et langt mindre tab. På et helt liv rammer vi nemt et par millioner. Er det virkelig så meget værd at køre i en bil, der er dyrere end du har råd til?

Mand og bil

Lad os tage et eksempel. Du har fået kig på en lækker ny bil. Der er plads til hele familien og den kan fås til 250.000 kr. Du har 50.000 til udbetaling og kører fra forhandleren med en lækker ny vogn og en gæld på yderligere 200.000. Lad os så sige, at du sælger bilen efter tre år, hvor du har fået øje på en ny lækker vogn… Der har du formentlig tabt 100.000 i værdi og betalt 30.000 kr i renter og gebyrer. Et tab på 130.000. Har du så bil fra du er 20 til du er 70 lander vi – uden at tænke på renters rente, inflation osv. – på et samlet direkte tab på mere end to millioner kroner. TO MILLIONER KRONER!

Hvad så med leasing? Jamen jeg har regnet den ud. Jeg leaser da bare min bil. Dave Ramsey kalder det i sin bog Total Money Makeover ikke uden grund at “fleece” sin bil. Kort fortalt er leasing en meget dyrere måde at have bil på – bortset fra enkelte tilfælde, hvor det går nogenlunde op med at have et billån, som vi lige har fastslået kun koster dig et par millioner kroner.

Her til sidst en blank indrømmelse. Personligt lagde jeg ud med at købe mine første to biler fra ny med billån. Det resulterede i at jeg på den konto tabte en masse penge – helt som beskrevet ovenfor. Efter at være blevet klogere har jeg de seneste seks gange kun købt pålidelige biler, som er mindst 10 år gamle med omkring 300.000 km på tælleren og jeg har endnu ikke måttet skrotte en bil fordi den ikke kunne køre mere. Til gengæld har jeg været langt billigere kørende end i mine første ungdomsår.

Hvad er dit forhold til biler?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Forfatter: rentersrente

Jeg er gift, har tre børn, er lønmodtager i det private og ejer min bolig i fællesskab med min ægtefælle og kreditforeningen. Jeg har en naturvidenskabelig PhD-grad og en MBA.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *