Giv os magten over egne penge tilbage!

Må bare stille mig op i rækken af yderst tilfredse kunder. Månedsopsparing hos Nordnet til ratepension eller aldersopsparing er bare et fantastisk produkt. Oprettede ratepension for min ægtefælle i 2014 og oprettede aldersopsparing for os begge ved årsskiftet 2014/2015. Sidst har jeg midt i 2015 flyttet al min pensionsopsparing gennem min arbejdsgiver over på livrente. Det har åbnet op for muligheden for at jeg også kan have en ratepensions-opsparing hos Nordnet. Vi er dermed så at sige gået “all-in” hos Nordnet.

Hvorfor så lige månedsopsparing hos Nordnet?

Well, min arbejdsgiveradministrerede pensionsopsparing er helt uden for rækkevidde og tynget af gebyrer til

 • pensionsmægler – 2,5% af indbetalinger
 • pensionsselskab – 1,8% af indbetalinger
 • pensionsselskab – 0,15% af samlet værdi
 • pensionsselskab – 564 kr i årligt gebyr

Hurra for Nordnets månedsopsparing, der giver magten og pengene tilbage til den enkelte pensionsopsparer. Kombinationen af

er i mine øjne helt unik. Sådan!

Til historien hører også at Nordnet har gjort det så nemt at sætte op, at jeg har klaret det hele hjemme fra sofaen på et par timer uden at have haft fat i dem en eneste gang.

OK. Det er så ikke helt rigtigt, at jeg slet ikke havde fat i Nordnet. Jeg ringede en enkelt gang for at høre, om der ikke var én eller anden måde hvorpå jeg kunne overflytte min eksisterende pensionsopsparing, som min arbejdsgiver indbetaler til, til Nordnet. Men der er ikke noget at gøre. De penge er “tabt” med hensyn til løbende ublu omkostninger. Hurra for stavnsbinding og markedsfriktion…

Hvad betyder det så?

Eksempel: Hvis jeg gennem min arbejdsgiver f.eks. indbetaler 50.000 kr om året og har en opsparing på 1.000.000 kr, så vil jeg have gebyrer på 4.214 kr om året. En annuitet på 20 år bliver til godt 170.000 kr med en rente på 7%. Beløbet, jeg mister er endnu højere, da beregningen ikke tager hensyn til at min opsparing løbende øges med deraf følgende øgede gebyrer.

Månedsopsparing hos Nordnet – kom i gang!

Har du et ønske om at spare mere op? Så er det ikke for sent. Kom i gang med en månedsopsparing hos Nordnet i frie midler eller pension. La’ vær’ med at forære dine penge til “rådgiveren” i banken. Kom nu i gang! Du ved, at dit fremtidige jeg vil takke dig for det, når den tid kommer.

Nordnet månedsopsparing

Og nej, jeg har ingen relation til Nordnet – andet end at min ægtefælle og jeg er kunder i butikken… Glade kunder forstås. 🙂

Forfatter: rentersrente

Jeg er gift, har tre børn, er lønmodtager i det private og ejer min bolig i fællesskab med min ægtefælle og kreditforeningen. Jeg har en naturvidenskabelig PhD-grad og en MBA.

6 meninger om “Giv os magten over egne penge tilbage!”

 1. Hej Rentersrente.

  Jeg har et par begynder spørgsmål som jeg har lidt svært ved at finde svar på andre steder.

  Jeg har oprettet en Nordnet Ratepension-Privat – Og her var min tanke at overføre ca. 2000 kr. pr. måned og sætte dem alle i iShares Core MSCI World UCITS ETF… Men jeg er kommet meget i tvivl om hvorvidt det er rigtigt? Bør jeg dele det over 2, 3, 4 forskellige såsom ovenstående og et par mere (Maj Invest Vækstaktier, Sparinvest INDEX OMX C25 KL)? Jeg ønsker naturligvis dem med lavest omkostning, og hvis man lader Nordnet vælge, så tager den automatisk 3 forskellige med over 1% omkostning, hvor MSCI World ligger på kun 0,20%…

  1. Hej Lasse,

   Mange tak for dit spørgsmål og undskyld den lange svartid.

   Jeg kan sagtens følge dit spørgsmål og startede da også selv med et par stykker mere i min portefølje, men det var for mig blot noget, som gav en følelse af mere spredning. Reelt set har man efter min mening rigelig spredning med en global indeksfond, så jeg er gået over til blot en enkelt ETF (EUNL – den du beskriver), da den giver samme risikominimering og det er langt mere simpelt at sætte op og administrere. Kigger man udenlands til folk som Mr. Money Mustache, bruger han samme strategi.

   For god ordens skyld vil jeg også minde om, at jeg ikke er finansiel rådgiver og at dette derfor blot er mine egne modne overvejelser omkring mine egne midler og håber at de kan være til gavn eller inspiration for andre.

   Mvh. Renters Rente

 2. Hej! Nu er der naturligvis gået lidt tid, fra pensionen blev oprettet. Selv overvejer jeg samme mulighed, da det i sidste ende kan løbe op i store besparelser på gebyrer m.v.!

  Ville du den dag i dag, fortsat have flyttet pensionen over, eller har noget ændret sig siden?

  1. Hej Patrick. Tak for din kommentar. Nordnet har stadig et super produkt med kombinationen af en ratepension og månedsopsparing. Så hvis du selv skal/kan styre din pensionsopsparing, så er Nordnet stadig et godt (det bedste?) bud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *